In 1880; Oprichting Dobbelmann waspoeder fabriek

In Nijmegen liggen de fabrieken van Dobbelman waspoeder. Een groot merk dat we nog steeds kennen. Maar ook oude merken van klasse als Castella komen uit deze fabiek. Over meerdere ondernemende generaties Dobbelmann en de historie van hun fabriek.

In 1895; Enorme brand in Hooge Zwaluwe

Ruim 40 gezinnen zijn getroffen door de grote brand in 1895 in Hooge Zwaluwe. Onder de getroffenen ook drie gezinnen Dubbelman. Het was groot nieuws en zelfs koningin Emma lit zich erover informeren. Publicaties in verschillende kranten.

In 1899; Cees Dubbelman vecht voor zijn leven in boerenoorlog

Cees Dubbelman wordt in de boerenoorlog ten strijde geroepen tegen de Engelsen. Hij vecht tegen een grote overmacht en schrijft zijn vrouw over zijn belevenissen.

In 1908; Cornelis Dubbelman, oudste Nederlandse man

Het is 1908 en Cornelis overlijdt. Een klein berichtje in de krant. Maar twee jaar eerder had de krant een interview gedaan. Cornelis verhaalt over zijn leven op 102 jarige leeftijd.

In 1941; Aleksanteri Dubbelman, veteraan van WO II

Aleksanteri is veteraan en net als zijn lotgenoten in een omstreden positie. Het oorspronkelijk Finse verhaal is door een vrijwilliger vertaald en geeft een boeiend inkijkje in een onverwachte generatie Dubbelman.

In 2006; Artikel "Hoepels op een hoop"

In het land waar twee stambomen opgroeiden, die van Jan en die van Michiel, was er werk in de polders op boerenbedrijven en in de winter bij hoepelmakerijen die van zogenaamd griendhoud (dikke wilgetakken) hoepels maakten voor houten tonnen.

In 2006; Huwelijk Sarah Renee Dubbelman (Amerika)

Sarah Renee komt uit Amerika en is de afstammeling van een emigrant uit Nederland. In 2006 huwt ze haar echtgenoot. Een nieuwsbericht besteedt er aandacht aan.

In 2007; Artikel "Maithe Dubbelman zorgt voor speelgoedpakketten"

Maithe werkt(e) bij DHL en daar kreeg ze de gelegenheid om met een actie duizenden speelgoedpakketten te verspreiden aan arme kinderen.

In 2013; Installatie mevrouw A. Grootenboer - Dubbelman als burgemeester

Overgenomen van iGO.nl artikel beschrijft de installatie van mevrouw A. Grootenboer - Dubbelman als burgemeester van gemeent Goeree - Overflakkee op 3 september 2013.