Artikel uit Nederlandse krant "Algemeen Dagblad" van hun website http:/www.ad.nl sectie "Rivierenland" van woensdag 11 juli 2007. 

Kinderen blij met speelgoedpakketten van voedselbank
LEERDAM Meer dan twintig kinderen, wiens ouders of verzorgers geregeld een beroep doen op de voedselbank in Leerdam, hebben gisteren een speelgoedpakket gekregen. De gift is onderdeel van een landelijk actie van het personeel van koeriersdienst DHL. In totaal krijgen de voedselbanken zevenduizend speelgoedpakketten te verdelen. Bij alle vestigingen van de onderneming konden werknemers tweedehands speelgoed inleveren. Hun werkgever besloot vervolgens leveranciers en klanten te vragen ook een bijdrage te leveren.

Het personeel van DHL willen het concern een ’sociaal gezicht’ geven. De werknemers hebben toen vervolgens besloten om een inzamelingsactie te houden voor kinderen die in armoede leven.

,,De personeelsleden hebben dit allemaal in hun vrije tijd geregeld,’’ zegt initiatiefneemster Maithe Dubbelman. ,,We hebben de doelstelling om kinderen blij te maken en om enthousiasme onder het personeel te kweken om ons in te zetten voor goede doelen.’’

De werknemers van DHL willen in de toekomst met diverse vestigingen lokale initiatieven ondernemen. ,,Daarnaast proberen we elk jaar een landelijk actie te organiseren,’’ Dubbelman. Volgens haar is de huidige actie succesvol. ,,De kinderen vinden het hartstikke leuk.’’