Bron: http://www.winonadailynews.com, 6 Januari 2011 12:05 am  • 

De social networking website Myspace blijkt te aanlokkelijk voor Nathan Miller Dobbelmann, blijkt uit gerechtelijke documenten. De voormalige Winona County cipier werd dinsdag gearresteerd voor een overtreding in zijn proeftijd, volgens de autoriteiten omdat hij gebruik gemaakt had van een mobiele telefoon om daarmee Myspace en andere websites te openen. Dobbelmann, 29 jaar, werd in 2008 veroordeeld voor het verzenden van naakt foto's van zichzelf aan een tiener, en is speciaal veroordeeld met een verbod om  social networking websites te gebruiken.

Dit is de zesde keer dat agenten hebben beweerd dat Dobbelmann zijn proeftijd heeft geschonden.

Rechter Mary Leahy stond woensdag toe dat ​​Dobbelmann kon worden vrijgelaten zonder borgtocht. Aanklagers en de reclassering wilden Dobbelmann vasthouden in de gevangenis tot zijn volgende rechtzitting op 13 januari.

"Ik heb niets verkeerd gedaan, dus ik denk niet dat ik zou mogen worden vastgehouden," zou Dobbelmann hebben gezegd.

Rechter Leahy veroordeeld Dobbelmann tot het niet mogen gebruiken of bezitten van een mobiele telefoon met internettoegang.

Dobbelmann kreeg profverlof in april 2008 nadat hij pleitte schuldig te zijn aan het verspreiden van obsceen materiaal. Onder de schermnaam, "hottestsingleman," had Dobbelmann een meisje ontmoet die hem vertelde dat ze 15 jaar oud was, en vroeg om samen te komen om seks te hebben. Hij heeft haar vier seksueel expliciete foto's via e-mail gestuurd in juli 2007.

Dobbelmann vroeg een Houston County reclasseringsambtenaar dinsdag of deze een achtergrond brief kon schrijven voor een baan voor Dobbelman, blijkt uit gerechtelijke documenten. Hij probeerde een mobiele telefoon te gebruiken om een ​​adres te vinden en aan de ambtenaar te geven. Dobbelmann vertelde de ambtenaar dat hij niet internette op de telefoon.

Een forensisch analist controleerde de telefoon, en vond dat Myspace vijf keer werd geopend sinds Dobbelmann de telefoon.kreeg

Dobbelmann werd ook beschuldigd om op 2 november zich te hebben bemoeid met een 911 oproep in Houston County.