M173: koloniserende Europa- De eerste moderne Europeanen

Terwijl mijn voorouders verder naar het westen trokken, werd een man ongeveer 30.000 jaar geleden geboren in Centraal-Azië die heeft geleid tot een nieuwe lijn in de stamboom met de genetische merker M173. Zijn nakomelingen maakten deel uit van de eerste grote golf van moderne mensen die Europa wisten te bereiken.

Gedurende deze periode waren de Euraziatische steppen uitgebreid van het huidige Duitsland, en mogelijk Frankrijk, Korea en China. Het klimaat stimuleerde een land dat rijk was aan hulpbronnen en vormde zo een venster naar Europa.

De aankomst
in Europa van mijn voorouders, luidde het einde van het tijdperk van de Neanderthalers in, een mensachtige soort die Europa en delen van West-Azië bewoonde van ongeveer 29.000 tot 230.000 jaar geleden. Betere communicatieve vaardigheden, wapens, en vindingrijkheid werden waarschijnlijk ingeschakeld om de Neanderthalers weg te concurreren.

Deze golf van migratie naar West-Europa was het begin van wat archeologen noemen de Aurignacien cultuur. Deze cultuur wordt gekenmerkt door belangrijke innovaties in methoden van het maken van instrumenten, meer standaardisatie van de instrumenten, en een bredere reeks van soorten gereedschap, zoals eind-schrapers voor het prepareren van dierenhuiden en gereedschappen voor houtbewerking.

In aanvulling op steen, wordt ook been (bot) gebruikt door de eerste moderne mensen in Europa, ook ivoor, geweien en schelpen worden gebruikt als onderdeel van hun instrumentarium. Armbanden en hangers gemaakt van schelpen, tanden, ivoor, en gesneden bot verschijnen op vele vindplaatsen. Sieraden, vaak een indicatie van de status, suggereert dat zich een meer complexe sociale organisatie begon te ontwikkelen.

Het grote aantal archeologische vindplaatsen in Europa gevonden van ongeveer 30.000 jaar geleden geeft aan dat er een toename is van de grootte van de populatie.

Ongeveer 20.000 jaar geleden, is het klimaat venster weer dicht, en het uitbreiden van ijskappen dwingen mijn voorouders naar het zuiden te verhuizen, naar Spanje, Italië en de Balkan. Als het ijs zich terug trekt en de temperatuur warmer werd, ongeveer 12.000 jaar geleden, trekken veel afstammelingen van M173 naar het noorden weer naar terug om de plaatsen, die onherbergzaam waren geworden tijdens de ijstijd, opnieuw te bevolken.

Het is niet  verrassend dat het aantal nakomelingen, van de man die de oervader is met marker M173, zeer hoog blijkkt in West-Europa. Zijn haplotype is vooral geconcentreerd in Noord-Frankrijk en de Britse eilanden waar voorouders, die eerst de ijstijd hadden doorstaan ​​in Spanje, uiteindelijk terechtkwamen.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11