M343: directe afstammelingen van de Cro-Magnon

Ongeveer 30.000 jaar geleden, verwekte een afstammeling van de clan, op zijn weg naar Europa een zoon die met het marker M343 de bepalende markering van mijn haplogroep vormt. Ik ben een directe afstammeling van de mensen die de menselijke expansie
in Europa domineerden, de Cro-Magnon.

De Cro-Magnon zijn verantwoordelijk voor de beroemde grotschilderingen, gevonden in Zuid-Frankrijk. Deze spectaculaire schilderijen bieden archeologisch bewijs dat er een plotselinge opbloei van artistieke vaardigheden optrad ten tijde van het verhuizen van mijn voorouders naar Europa. Voorafgaand aan deze periode, bestaan de artistieke inspanningen voornamelijk uit sieraden gemaakt van schelp, been, en ivoor, primitieve muziekinstrumenten, en stenen beelden.

De grotschilderingen van de Cro-Magnon verbeelden dieren zoals bizons, herten, neushoorns, en paarden, en natuurlijke gebeurtenissen belangrijk in het levin in het Paleolithicum, zoals het voorjaar van vervelling, de jacht, en zwangerschap. De schilderijen zijn veel ingewikkelder, gedetailleerder en kleurrijker dan wat dan ook ooit gezien voor deze periode.

Mijn voorouders wisten hoe ze geweven kleding konden maken met behulp van de natuurlijke vezels van planten, en hadden relatief geavanceerde werktuigen van steen, been en ivoor. Hun sieraden, houtsnijwerk, en ingewikkelde, kleurrijke grot schilderijen getuigen onder andere van een geavanceerde cultuur van de Cro-Magnons 'tijdens de laatste ijstijd.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11