M89: Navigeren door het Midden-Oosten

De volgende mannelijke voorouder in de voorouderlijke lijn is de man die geboren werd met M89, een marker gevonden in 90 tot 95 procent van alle niet-Afrikanen. Deze man werd ongeveer 45.000 jaar geleden geboren in Noord-Afrika of het Midden-Oosten.

De eerste mensen die Afrika wisten te verlaten volgden waarschijnlijk een route langs de kust die uiteindelijk eindigde in Australië. Mijn voorouders volgden de uitbreiding van graslanden en overvloedige wildstand in het Midden-Oosten en daarbuiten, en maakten deel uit van de tweede grote migratiegolf uit Afrika.

Vanaf ongeveer 40.000 jaar geleden, is het klimaat
weer verschoven en werd het kouder en droger. Het door droogte getroffen Afrika maakten dat de graslanden terugkeerden naar de woestijn, en daarmee werd, voor de komende 20.000 jaar, de Sahara route effectief gesloten. Met de woestijn onbegaanbaar, hadden mijn voorouders twee opties:  in het Midden-Oosten blijven of verder gaan. Terug naar waar ze vandaan kwamen was geen optie meer.

Hoewel veel van de afstammelingen van M89 in het Midden-Oosten
bleven , bleven anderen de grote kuddes buffels, antilopen, wollige mammoeten en ander wild volgen doo, wat nu het huidige Iran is, naar de uitgestrekte steppen van Centraal-Azië.

Deze semi-aride met gras begroeide vlakten vormden een oude "snelweg" die zich uitstrekt van het oosten van Frankrijk tot aan Korea. Mijn voorouders zijn gemigreerd vanuit het noorden van Afrika in het Midden-Oosten, naar zowel het oosten en het westen langs deze Centraal-Aziatische snelweg. Een kleinere groep trok verder naar het noorden van het Midden-Oosten, naar Anatolië en de Balkan, daarmee del bekende graslanden verruilend voor bossen en hoog gelegen land.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11