M45: De Reis door Centraal-Azië

De volgende marker van mijn genetische erfgoed, M45, ontstond ongeveer 35.000 jaar geleden, in een man geboren in Centraal-Azië. Hij maakte deel uit van de M9 Euraziatische Clan die was verhuisd naar het noorden van het bergachtige Hindu Kush en op de game-rijke steppen van het hedendaagse Kazachstan, Oezbekistan, en het zuiden van Siberië.

Hoewel
er in overvloed groot wild was, werd het milieu op de Euraziatische steppen steeds vijandiger als gevolg van de gletsjers van de IJstijd, die weer begonnen uit te breiden. De vermindering van de neerslag kan woestijnachtige omstandigheden veroorzaakt hebben op de zuidelijke steppen, waardoor mijn voorouders gedwongen werden om de kuddes wild, naar het noorden te volgen.

Het bestaan was hard ​​in zulke moeilijke omstandigheden, ze leerden om
schuilplaatsen te bouwen van draagbare dieren-huid en om wapens te maken en de jachttechnieken te gebruiiken die succesvol zouden blijken tegen de veel grotere dieren die ze tegenkwamen in de koudere klimaten . Ze compenseerden het gebrek aan stenen, die zij van oudsher gebruikten om wapens te maken, door het ontwikkelen van kleinere punten en bladen-microliths-die kunnen worden gemonteerd aan het bot of houten handgrepen en effectief gebruikt. Ze gebruikten ook naalden van bot voor het naaien van dierlijke huid voor hun kleding, die hen zowel  warm wist te houden en hen tegelijk in staat stelde te bewegen met de vaardigheid die nodig is om de rendieren en mammoeten te bejagen, wat hen in leven hield en van warme huiden voorzag.

De vindingrijkheid van mijn voorouders en het vermogen om zich aan te passen, was van cruciaal belang voor overleving tijdens de laatste ijstijd in Siberië, een gebied waarvan geen andere hominide
bekend is dat hij daar kon overleven.

De M45 Centraal-Aziatische Clan leidde tot veel meer, de man die de bron is van de markers is de gemeenschappelijke voorouder van de meeste Europeanen en bijna alle oorspronkelijke bewoners van Amerika.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11