Algemene informatie

Algemene informatie over de stambomen. Dit zijn eigenlijk Parentelen waarmee gezegd is dat de nazaten van vrouwelijke Dubbelman leden ook worden vermeld.

Jan Dubbelman

Jan Dubbelman leefde in Hooge en Lage Zwaluwe aan de rand van de Biesbosch in Noord-Brabant. Hij is de stamvader van één van de twee stambomen die daar zijn ontstaan.

Michiel Dubbelman

Michiel Dubbelman komt net als Jan uit Hooge en Lage Zwaluwe. Deze stamboom is echter groter dan die van Jan. Deels omdat dit ook mijn eigen stamboom is. maar ook omdat deze tak welgestelder was dan die van Jan. Ander kenmerk is dat hier vooral protestanten deel van uit maakten.

Thomas Dobbelmann

Thomas is geen Dubbelman maar een Dobbelmann, hij komt ook niet uit Nederland maar Duitsland. Later is uit deze familie een Nederlandse tak onstaan waar we het zeepmiddel Dobbelman van kennen. Tegelijkertijd is de naam nog verder vernederlandsd naar Dubbelman. Dat is ook de reden dat deze familie hier ook is te vinden.

Russiche Dubbelman

Twee kleinkinderen van ene Abarham Dubbelman (Nederlandser kan het niet) zijn gerelateerd aan de Russische, Finlandse en Zweedse Dubbelman familie's. Veel is nog niet bekend. Maar deze kleinste stamboom zou goed kunnen zijn onstaan doordat Tsaar Peter de Grote Nederlandse vaklieden meenam om Sint Petersburg te bouwen en schepen en hen als beloning een boerderij gaf in de omgeving.